Poleti zaslužek s porokami

Foto: Žurnal24 "Poleti povečane prihodke pričakujemo tudi v gostinskem delu zaradi dodatnih gos
Kobilarna. V prvih mesecih letos najslabši iztržek pri golfu. Obisk večji.
Oglej si celoten članek

Lipica. “Igrišče za golf v pravnih podlagah Kobilarne Lipica sploh ne obstaja in dejansko samo začasno zaseda območja kmetijskih zemljišč, ki so bila pred približno 25 leti agromeliorirana za pašnike in travnike za potrebe konj,” je vlada zapisala v odgovoru na poslansko vprašanje Jožeta Tanka (SDS) glede širitve igrišča za golf, napovedala pa nič konkretnega.

80 odstotkov več
Obisk. V prvih štirih mesecih lani si je kobilarno ogledalo 15.800 obiskovalcev, v istem obdobju letos pa 22.500 oziroma skupno več kot 25 tisoč, saj je lahko en dan z eno vstopnico v kobilarno vstopila vsa družina.

 

Širitev golfa kazniva
Igor Trebec, zdaj že bivši predsednik sveta kobilarne, je večkrat poudaril, da je obstoječe igrišče za golf postavljeno na črno in da bi bila njegova širitev kaznivo dejanje, saj bi pomenila poseg v zavarovan spomenik.

Lipica v najboljših pet
Vseeno pa v vladi poudarjajo, da Lipica potrebuje turistično infrastrukturo, ki bi obiskovalce v Lipici dlje zadržala. V zadnjem obdobju je šepalo prav v turizmu.

Izgube podjetja Lipica Turizem je z dokapitalizacijo letos rešil javni zavod. Direktor Tomi Rumpf pravi, da so letos z novimi produkti in številnimi prireditvami obisk povečali, največ je bilo enodnevnih slovenskih gostov. Največji izpad prihodkov je bil pri golfu, v glavnem zaradi slabega vremena in odprtja dveh novih igrišč z 18 luknjami, Smlednik in Kempinski v Savudriji. Sicer pa Rumpf računa, da bodo imele pozitiven učinek okrepljene promocijske dejavnosti, tudi projekt, ki združuje najboljših pet turističnih destinacij v Sloveniji (Postojnsko jamo, Predjamski grad, Ljubljanski grad, Blejski grad in Lipico).

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.