Poletne razprodaje uspele

Foto: Žurnal24 null
Slovenski trgovci letošnje poletne razprodaje kljub nekoliko manjšemu obisku ocenjujejo kot pozitivne. Prodaja je bila namreč boljša kot lani.
Oglej si celoten članek

V Intersportu tudi letošnje razprodaje ocenjujejo s pozitivno noto. Po njihovih prvih ocenah je obisk sicer malenkost manjši kot v preteklih letih, prodaja pa je kljub temu dobra.

Po pričakovanjih in trendih v zadnjem obdobju tudi ni bilo velikih navalov v prvih dneh, kot se je to dogajalo pred nekaj leti, pač pa se je ta obisk razporedil bolj enakomerno čez celo obdobje razprodaj.

"Najbolje so se prodajali izdelki za na plažo oziroma poletna oblačila in obutev ter bolj aktualni (sezonski) kosi opreme, kot so kopalke, kratke hlače, majice, sandali, natikači, maske, dihalke, plavuti, veliko povpraševanja je tudi po pohodniški obutvi oziroma po izdelkih za pohodništvo v splošnem, tudi prodaja koles je dobra," so pojasnili v Intersportu.

Z obiskom in prodajo na letošnjih razprodajah so zadovoljni tudi v Emporiumu, saj je bila prodaja celo nekaj boljša kot lani, kar ocenjujejo za uspešno. "Največ povpraševanja pa je bilo tako kot po navadi po tipičnih poletnih artiklih, in sicer po kopalkah, poletnih oblekah in športnih poletnih oblačilih. Dejstvo pa je tudi, da se najbolje prodajajo izdelki, ki so bolj znižani," so pojasnili v Emporiumu.

V Modiani so z letošnjo razprodajo v obliki poletnih popustov začeli že v juniju, z obiskom in prodajo pa so zelo zadovoljni. Kot so pojasnili, sta obisk in struktura prodaje v času razprodaj enakovredna lanskemu. Kupci so pri njih najbolj povpraševali po sezonskih artiklih. V Modiani pa so opazili, da so potrošniki že vnaprej vedeli, katere artikle želijo kupiti, tako da je bil nakupni proces usmerjen v iskanje že vnaprej znanih artiklov.

Po podatkih Trgovinske zbornice Slovenije letošnje poletne razprodaje potekajo nemoteno, saj gre za običajen način prodaje blaga po znižanih cenah, ki je primerljiv z Evropo in na katerega so se potrošniki navadili.

"Takšni ugotovitvi pritrjujejo tudi zadnje pomanjkljivosti pristojnega organa za nadzor, Tržnega inšpektorata RS, ki navaja, da so bili od vseh opravljenih pregledov le štirje takšni, da je inšpektor izrekel opozorilo," so pojasnili v zbornici.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.