Policija deklico še išče

Foto: Žurnal24 (Foto: Shutterstock)
Slovenjgraški policisti še vedno niso našli štiriletne deklice, ki jo oče kljub pravnomočni sodbi sodišča ne želi izročiti mami.
Oglej si celoten članek

Kot so pojasnili na Policijski upravi Slovenj Gradec, je policija takoj po prejemu obvestila četrtega marca ukrepala skladno s predvidenimi postopki, deklice pa do danes še ni našla.

Na slovenjgraški policiji pojasnjujejo še, da so v konkretnem primeru prejeli več kazenskih ovadb, ki jih je podala mati deklice, tudi kazenske ovadbe, povezane z odvzemom oziroma pogrešanjem deklice. Ker obstajajo razlogi za sum storitve tovrstnih kaznivih dejanj, policija v skladu z določili zakona o kazenskem postopku zbira obvestila in dokaze.

Zadeva je trenutno v predkazenskem postopku, zato policija več informacij ne more posredovati. Vsa dejanja policije usmerjajo državni tožilci na Okrožnem državnem tožilstvu v Slovenj Gradcu, so še navedli na policiji.

Deklica dodeljena materi
Štiriletna deklica s Koroške je bila lani s pravnomočno sodbo dodeljena v vzgojo, varstvo in oskrbo materi. Oče odločitve sodišča ne spoštuje in deklice ne želi izročiti materi. Neuspešna je tako bila tudi sodna izvršba 4. marca, pri kateri je sodelovala tudi policija, saj deklice na očetovem domu niso našli.

Oče je lani podal kazensko ovadbo zaradi suma spolne zlorabe deklice s strani dedka po mamini strani in mame, zagovornik mame, odvetnik Miran Kos, pa je po posvetu s strokovnjaki v odgovor podal kazensko ovadbo zaradi istega suma zoper očeta. Policija doslej trdnih dokazov za spolno zlorabo deklice ni našla, postopki v zvezi s tem pa še tečejo na slovenjgraškem tožilstvu, ki je imenovalo izvedenca.

Deklica od lanskega maja ni bila v stiku z mamo
Deklica sicer po Kosovih navedbah razen dveh dni oktobra lani od lanskega maja ni bila v stiku s svojo mamo, zato so očeta ovadili zaradi odvzema mladoletne osebe.

V svetovalnici Akcija!, kjer se na dogajanje odzivajo v imenu očeta deklice, pa menijo, da je bila izvršba ravno zato, ker postopki na tožilstvu še tečejo, nezakonita.

Psiholog Matic Munc iz svetovalnice je na novinarski konferenci 10. marca v Ljubljani pojasnil, da oče ne nasprotuje stiku matere z deklico, vendar pa vztraja, da mora to potekati pod nadzorom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.