Policija ga je obtožila kraje iPhona 4G

Foto: Žurnal24 Naprava, zaradi katere si je Chen prislužil obisk policije. (Foto: Gizmodo)
Blogerja in urednika, ki je na spletni strani Gizmodo minuli teden objavil posnetke in pregled prototipa iPhona 4G, je sredi noči obiskala policija.
Oglej si celoten članek

Policija je s sodnim nalogom vdrla v stanovanje Jasona Chena v petek zvečer, ko je bil ta odsoten, poroča Daily Telegraph. Zaplenili so mu štiri računalnike, dva strežnika, fotoaparat ter iPhone zaradi suma, da so "bili uporabljeni pri kaznivem dejanju". Na nalogu tudi piše, da je bil prototip ukraden in ne zgolj najden.

Krovna družba Gawker Media, ki ima v lasti Gizmodo, je v odzivu na policijsko potezo dejala, da je bila nezakonita, saj je bila preiskava storjena ponoči in je prekršila zakon, ki ščiti novinarje in njihove vire.

Chen je minuli teden na spletni strani Gizmoda objavil slike in pregled prototipa iPhona 4G, ki ga je v nekem baru v Kaliforniji, po pivski degustaciji, pozabil Applov inženir Gray Powell. Gizmodo je napravo za pet tisoč dolarjev odkupil od neznanca. V Applu so se hitro odzvali in napravo zahtevali nazaj, na kar so v Gozmodu pristali. Ni pa še jasno, ali so jo dejansko že vrnili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.