Policija išče ugrabitelje

Foto: Radio Krka Iskalna akcija pri Šentjerneju Foto: Radio Krka Iskalna akcija pri Šentjerneju Foto: Radio Krka Iskalna akcija pri Šentjerneju
Mlajša ženska naj bi bila ugrabljena včeraj med 19. in 20. uro.
Oglej si celoten članek

Pri Šentjerneju naj bi včeraj zvečer ugrabili mlajšo žensko. "Lahko potrdimo, da obravnavamo kaznivo dejanje ugrabitve, ki naj bi se zgodilo včeraj med 19. in 20. uro med Novim mestom in Šentjernejem," je povedala Alenka Drenik s Policijske uprave Novo mesto. Žrtvi se je uspelo rešiti in poklicati na pomoč; zdaj je poškodovana v bolnišnici.

Po poročanju Radia Krka policija išče dva moška, česar pa Drenikova ni želela potrditi. "Kriminalisti in policisti izvajajo številne aktivnosti. Preiskava kaznivega dejanja poteka."

"Moška sta se izdajala za policista"

Oče žrtve je za Dolenjski list povedal, da se je hči vračala domov, ko je za njo pripeljal civilni avto in jo začel ustavljati z rotacijsko lučjo. "Hči je ustavila, iz avta pa sta stopila dva moška, ki sta se izdajala za policista," je povedal. "Rekla sta ji, naj ustavi za cerkvijo, češ, da ne bodo stali na cesti. Nato sta jo zgrabila, ji z lisicami zvezala roke, noge povila z lepilnim trakom, čez glavo pa vrgla vrečo. Tako sta zaprla v prtljažnik njenega avtomobila, eden je v smeri Novega mesta odpeljal njen avto, drug pa drugega. Ne vem, kako ji je tako zvezani uspelo, a nekako je podrla zadnji sedež in zlezla do vrat, jih odprla in skočila iz vozečega avta," je opisal dogajanje v avtomobilu.

Kot mu je povedala hči, je ugrabitelj njen avto čez kakih sto metrov zapeljal s ceste, skočil ven in pobegnil v noč. Njej je hudo obtolčeni kmalu zatem uspelo ustaviti mimovozeči avto, ki jo je odpeljal na policijo.

"Kričala je, pomagajte"

Mimoidoči, ki je ustavil ženski, je za spletni portal 24ur.com povedal, da je ob cesti zagledal prestrašeno in zvezano žensko, ki je klicala na pomoč. "Kričala je, pomagajte, pomagajte, iščejo me, še so tukaj," je dejal. Žensko je vzel v avtomobil in odpeljal na policijsko postajo v Šentjernej. Ob cesti sta opazila njen zapuščen avtomobil, a ga je prosila, naj hitro odpelje stran, saj se je bala, da so njeni napadalci še tam.

Kot še poroča omenjeni portal, naj bi bila ugrabljena ženska hči zlatarja in naj bi se vračala z dela v Novem mestu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 20:52 29. Oktober 2013.

    res je težko pobegnit..zavezan, lisice, vreča na glavi.... težka..4krogci - morda bo res nekaj na tem, kar si omenil

  • 18:19 29. Oktober 2013.

    4krogci--- a si ti malo PRIZADET sem z tega konca in vem da je blo zares mal se zamisl kaj …

  • 18:02 29. Oktober 2013.

    Zakaj mi to vse neki smrdi?? Zvezane roke, noge in vreča čez glavo? njej je pa med vožnjo (ko te …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.