Policija je celo streljala v protestnike s penastimi naboji

Foto: zurnal24.si protest pred DZ Foto: zurnal24.si protest pred DZ
Med intervencijo zaradi protesta na Trgu republike so "policisti uporabili več različnih prisilnih sredstev, med drugim tudi plinska sredstva, penaste naboje, ter vodni top," so nekaj pred polnočjo sporočili s policijske uprave Ljubljana.
Oglej si celoten članek

"Policisti so okoli 22. ure uspeli vzpostaviti javni red in mir in preprečiti nadaljnje kršitve protestnikov, ki so se na območju centra mesta Ljubljana zbirali in po razpustitvi neprijavljenega shoda še nadaljevali s kršitvami javnega reda in miru. V skupinah so se zbrali in napadali policiste s steklenicami in granitnimi kockami," so pojasnili na PU Ljubljana.

Poškodovanih je bilo več policistov, več službenih vozil policije in stavba Državnega zbora. Nekaj oseb je bilo pridržanih, doslej pa podatka o poškodovanih osebah, ki so se udeležile neprijavljenega shoda, policija še ni zabeležila.

V UKC Ljubljana so obravnavali pet oseb, od tega tri policiste in dve drugi osebi. Poškodovani so bili obravnavani na urgentnem kirurškem bloku.

Obravnava kršitev javnega reda in miru, ter kaznivih dejanj še vedno poteka. 

Protestniki so se pred parlamentom zbrali zaradi nasprotovanja strogim ukrepom PCT. Po pojasnilih policije je okoli 20. ure prišlo do množične kršitve javnega reda in miru, pri čemer so v policiste in poslopje Državnega zbora metali granitne kocke, steklenice in pirotehniko, zaradi česar je policija za zagotovitev javnega reda shod razpustila. "Osebe so bile večkrat pozvane, naj zapustijo Trg republike, vendar tega ukaza niso upoštevale, zato so policisti množico iz Trga republike razgnali. Posamezne skupine so se nato na območju centra Ljubljane uprle in niso upoštevale ukazov policije, naj se razidejo, prav tako je prišlo do napadov na policiste, v katere so posamezniki metali granitne kocke in druge predmete, ter uporabljali pirotehniko," so zapisali v pojasnilu. 

Zoper osebe, ki na Šubičevi cesti niso upoštevale ukazov, naj se razidejo, je bil uporabljen tudi vodni top.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 71

  • 11:02 16. September 2021.

    Groffriderik, da lahko napišeš tak zmazek, kot si ga, moraš sigurno imeti izredno visoko izobtazbo in te sopacienti v Polju …

  • 10:36 16. September 2021.

    Hojs in policija, smešite se pred celim svetom, zakaj vas plačujemo, včeraj sem mislil, da samo čakate ob strani samo …

  • 10:25 16. September 2021.

    Ne podpiram te vlade, vendar vseeno ne podpiram razbijaštva pa naj prihaja od koder koli. Ne bi rad, da mi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.