Policija mačehovska do terenskih policistov

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24
Seznam 8.819 junijskih izplačil v policiji razkriva, da ima kar tisoč policistov manj kot 1.100 evrov bruto plače, nekateri policisti na višjih položajih pa presegajo celo plačo predsednika vlade.
Oglej si celoten članek

Direktor Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) Harij Furlan je s 6.800 evri bruto plače presegel vse kolege v modrem. Sledijo mu psihologinja in dva policista, ki sta z dodatki za delo v NPU presegla tudi svojega direktorja Janka Gorška – šele petouvrščenega na lestvici, poroča Pop TV. Iz seznama izplačil je tudi razvidno, da vsaj trije policisti presegajo tudi plačo predsednika vlade.

Ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal je ob sprejemu zakona poudarila, da novosti pri plačah policistov ne postavljajo v privilegiran položaj, pač pa bodo s tem "po 20 letih odpravili mačehovski odnos države do policije". Opozorila je, da te dodatke že imajo vojaki, pazniki in cariniki.

Do dodatkov bodo tako upravičeni tudi piloti in tehniki. Kot poroča televizija, je že danes predvsem pri starejših pilotih velika večina plačnih rekorderjev med štirimi in petimi tisočaki, sledijo jim inšpektorji, vodje spremljevalnih služb, šol in celo tiskovni predstavniki.

Med prvih 50 na lestvici najbolj plačanih policistov se je uvrstil tudi zaradi zlorabe položaja obsojeni nekdanji poveljnik specialne enote Srečko Kope.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.