Policija mora najti otroka

Foto: Žurnal24 Varuhinja človekovih pravic Zdenka Čebašek Travnik ni govorila o konkretni zadev
Predlog. CSD Ravne na Koroškem bi medijem prepovedal poročanje.
Oglej si celoten članek

Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu je od Centra za socialno delo (CSD) Ravne na Koroškem v obravnavo prejelo predlog za začasno odredbo prepovedi objavljanja osebnih podatkov v medijih, je potrdil direktor sodišča Zvonko Ulcej.

Gre za poročanje o koroški deklici. “Izogibanje izvršitvi odločbe sodišča ni dovoljeno in ne more biti v otrokovo najboljšo korist. V takšnih primerih nastopijo znaki kaznivega dejanja in sta dolžna ukrepati tožilstvo in policija,” je v načelnem videomnenju povedala varuhinja človekovih pravic Zdenka Čebašek Travnik.

Policija mora najti otroka, tožilstvo pa odločiti, ali je v prikrivanju oziroma skrivanju otroka zaslediti tudi znake kaznivega dejanja,” pravi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.