Policija nad odgovorne v Vegradu

Foto: Žurnal24 main Aleš Zalar (Foto: Boštjan Tacol)
Vegrad naj se dokapitalizira s pomočjo upnikov, svetuje vlada. Policija in tožilstvo zoper vodilne v Vegradu vodita postopke, potrjuje Zalar.
Oglej si celoten članek

Vlada bo Posebni družbi za podjetniško svetovanje (PDP), ki je v lasti države in ima v Vegradu 27-odstotni delež, svetovala, naj razmisli o možnosti dokapitalizacije Vegrada. Obenem pa PDP predlaga, naj preveri obstoj kazenskih določb glede (ne)objave poročil o poslovanju.

Koga preiskuje policija?
Policija in tožilstvo zoper odgovorne in pravne osebe v Vegradu in povezanih družbah trenutno vodita vrsto postopkov. Večina je v zgodnji fazi tako imenovanih predkazenskih postopkov, gre pa med drugim za sume kaznivih dejanj izneverjanja, poslovne goljufije, kršitev pravic delavcev, je potrdil pravosodni minister Aleš Zalar, a povedal, da niti vlada ne razpolaga s podatki, za katere osebe gre.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.