Policija nad "podjetno" dijakinjo, ki je prodajala informacije

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Državni izpitni center (Ric) je policiji poslal prijavo zaradi domnevne prodaje navodil za maturitetni esej iz slovenščine. Ena izmed dijakinj naj bi namreč pred izpitom pridobila podatke o eseju in jih skušala prodati na družbenem omrežju.
Oglej si celoten članek

Eseja ne glede na dogodek ne bodo razveljavili, saj naj ne bi bila kršenja izpitna tajnost. Na policiji so sicer danes potrdili, da so prijeli prijavo glede prodaje navodil za maturitetni esej; preiskava je še v teku. Dekle naj bi informacije prodajalo za deset evrov.
 
Direktor Rica Darko Zupanc je po navedbah TVS odredil notranji nadzor tako v zvezi z izpitnim gradivom za slovenščino kot tudi za ostale predmete, ki dijake še čakajo. Dekle je namreč sporočilo še, da lahko pridobi tudi navodila za drugi del izpita iz slovenščine in sociologije.

Zupanc je glede zapisov na spletu dejal, da so bili podobni navodilom, a zelo splošni. Na Ricu so prepričani, da je vse skupaj le spletna manipulacija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.