Policija nad poslanko zaradi nakupa flis jopic

Foto: Državni zbor
Foto: Državni zbor
Na PU Maribor potrjujejo, da je v teku predkazenski postopek zoper poslanko in ruško svetnico SD Bojano Muršič. Za občinski denar naj bi naročila flis jopice z logotipom stranke.
Oglej si celoten članek

Zgodbo je razkril spletni medij Lokalec.si. Marca je med preiskovanjem, za kaj občinski svetniki v Rušah porabljajo denar, ki ga iz proračuna dobijo za delovanje, naletel na naročilnico, pod katero je podpisana občinska svetnica in poslanka SD-ja Bojana Muršič, ki naj bi naročala pisarniški material, dejansko pa prejela rdeče flis jope.

Po pisanju portala naj bi občina dobila predračun s strani svetniške skupine SD-ja, v katerega je bilo vključeno tudi vezenje logotipa stranke, česar pa pravilnik o porabi proračunskih sredstev svetniških skupin ne dopušča.

Direktorica ruške občinske uprave Karin Jurše je pojasnila, da bo občina zdaj ukrepala po pravilniku o porabi proračunskih sredstev za delo svetniških skupin in samostojnih svetnikov. Ta jim omogoča zmanjšanje sredstev letošnjega proračuna oziroma vrnitev sredstev v proračun v spornem znesku.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:12 6. Maj 2016.

    Predstavljajte si, kakšna senzacija bi bila, če bi bil logotip NSI ali SDS. Cela Slovenija in vse medijske hiše bi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.