Policija okrepila aktivnost

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Policijska postaja Ljubljana Moste je zaradi zgostitve vlomov območju Sostrega povečala prisotnost policistov, tako uniformiranih, kot tistih v civilu, vendar vlomilcev še niso prijeli. Samoorganiziranje prebivalcev pozdravljajo.
Oglej si celoten članek

Na policiji so se popoldne odzvali na dogajanje v ljubljanski četrti Sostro, kjer so prebivalci v zadnjem času tarča vse pogostejših vlomov. Kot je za Žurnal24 dejal eden od oškodovancev, so se prebivalci zaradi tega samoorganizirali v vaške straže

"Policijska postaja Ljubljana Moste je zaradi zgostitve vlomov na omenjenem območju povečala prisotnost policistov, tako uniformiranih, kot policistov v civilu. Kontrole opravljajo v različnih časovnih intervalih, saj so bili tudi vlomi izvršeni v različnih časovnih intervalih," piše v sporočilu tiskovnega predstavnika na Policijski upravi Ljubljana (PU Ljubljana), Vinka Stojnška. 

Policisti v tem letu v Sostrem obravnavali devet vlomov

Tatovi so vlamljali skozi okna ali vhodna oziroma balkonska vrata in jih s trdim predmetom na vzvod tudi odprli. Odnesli so predvsem denar, nakit in delovno orodje, v skupni vrednosti okoli 28.000 evrov: "Do sedaj policisti niso odkrili osumljencev, preiskave pa še potekajo," so sporočili s PU Ljubljana.

Tovrstno organiziranost  policija pozdravlja

"Sodelovanje z občani je izredno pomembno, saj so oni tisti, ki prvi opazijo pojav sumljivih oseb in vozil na njihovem območju, v nadaljevanju pa je potrebno, da te informacije občani posredujejo policiji," se glasi odgovor vprašanje o aktivnostih prebivalcev Sostrega. Policija dodaja, da naj ljudje upoštevajo njihova priporočila o samozaščitnem delovanju.

 Na območju Most letos priprli štiri vlomilce

V mesecu januarju in februarju so policisti zaradi tatvin oziroma vloma priprli štiri ljudi, ki so na območju omenjene enote (PP Moste) izvrševali kazniva dejanja velike tatvine: "Vsem štirim je preiskovalni sodnik po zaslišanju odredil pripor. V zvezi omenjenih oseb policisti preverjajo morebitno vpletenost pri storitvi še drugih kaznivih dejanj."

Priporočila policije

V primeru vloma naj oškodovanci takoj obvestijo policijo na številko 113, oziroma PP Ljubljana Moste. Ob tem je zelo pomembno, da se ne vstopa v objekt, saj se v njem še vedno lahko nahaja storilec. Z vstopom se lahko uničijo tudi sledovi, pomembni za nadaljnje preiskovanje kaznivega dejanja, svetujejo policisti. 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 15:29 6. Maj 2015.

    Lahko ponovno organizirajo manervno strukturol opova

  • 08:25 6. Maj 2015.

    Bodo videli kako jih policija podpira, ko bodo koga prebutali.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.