Policija opozarja na goljufijo z bankovci

Foto: Žurnal24 (Foto: Policija)
Policisti so v zadnjem času zaznali več primerov sumov goljufij z nepravimi bankovci. Gre za neprave bankovce v apoenih po 1000 švicarskih frankov ali 500 evrov. Vsi imajo odtisnjen napis Fac-simile.
Oglej si celoten članek

Kot so sporočili z Generalne policijske uprave, je način goljufije navadno takšen, da neznanci navežejo stik z osebo, ki je zmožna pridobiti večje vsote denarja ali pa nastopa kot investitor oziroma partner. Nato ji ponudijo sklenitev ugodnega posla in jo prepričajo, da del denarja plača vnaprej. Stranko prepričajo, da potrebujejo denar za sprostitev depozita večje vrednosti na banki in podobno.

Del posla navadno izpeljejo, pri tem pa včasih pride do manjšega oškodovanja, zaradi česar oškodovancu ponudijo nadomestilo za nastalo škodo. Ta mora nato ponovno vložiti denar, saj ga prepričajo, da si bo tako "povrnil nastalo škodo in pridobil profit".

Pristna le prvi in zadnji bankovec
V vseh primerih se je zadnji del oškodovanja zgodil v Italiji. Policisti opozarjajo, da želijo ti goljufi posel skleniti v hotelski sobi, kjer stranki kot garancijo za resen posel ponudijo zvitke denarja – v teh pa sta pristna le prvi in zadnji bankovec. Ko stranka ugotovi, da je bila oguljufana, je navadno že prepozno. Policija zato opozarja, naj ljudje take posle raje sklepajo na bankah, denar pa ob tem preštejejo in pregledajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.