Po dolgem času se je spet pojavilo to kaznivo dejanje

Foto: PU Kranj
Foto: PU Kranj
Gre pa za klasično obliko rokohitrstva, v kateri sodeluje več goljufov.
Oglej si celoten članek

Gorenjski policisti za izravnalne ukrepe so ponoči na avtocestnem počivališču obravnavali dva tujca, pri katerih so našli pripomočke za igro na srečo.

"Gre za škatlice za vžigalice in kroglice, s katerimi neznanci vabijo naivneže, da preizkusijo srečo," razlaga Bojan Kos s PU Kranj. "V preteklosti so storilci na tak način goljufali na avtocestnih počivališčih."

Gre pa za klasično obliko rokohitrstva, v kateri sodeluje več goljufov. "Ti med seboj sodelujejo, v igri pa vsi najprej navidezno dobivajo, zato da pritegnejo še zanimanje drugih," razlagajo pri PU Kranj. "Na začetku je igralcem »sreča« naklonjena, na koncu pa jim vedno obrne hrbet, zato izgubijo svoj vloženi denar."

Policija poziva k previdnosti. "Tovrstna dejanja na Gorenjskem že dlje časa niso bila zaznana in tudi tokrat ni bil prijavljen noben sum kaznivega dejanja," so še zapisali pri PU Kranj. "Tujca – gre za državljana Srbije in Hrvaške – sta bila odkrita pri preverjanju informacije o sumu tovrstnega početja."

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:41 26. Oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.