Policija ostro nad kršitelje

Foto: Žurnal24 V mesecu dni menda bolj malo pisanja kazni... (Foto: PU Novo mesto)
Ta teden policija izvaja poostren nadzor nad uporabo varnostnih pasov, ukrepali pa bodo tudi zoper druge kršitelje.
Oglej si celoten članek

Slovenski policisti ta teden po vsej državi poostreno preverjajo dosledno uporabo varnostnih pasov med vožnjo. Preverjajo tudi, ali vozniki pri prevozih otrok uporabljajo ustrezne zadrževalne sisteme. Nadzori policije nad pripenjanjem z varnostnim pasom ta teden potekajo tudi v drugih evropskih državah, so sporočili s policije.

Nadzor policisti izvajajo na avtocestah, državnih in lokalnih cestah, in to tako nad individualnimi kot organiziranimi prevozi, pri čemer so še posebej pozorni na prevoze otrok. Obveznost pripenjanja z varnostnim pasom nalaga zakon o varnosti cestnega prometa, po katerem se voznika ali potnika, ki ni pripet z varnostnim pasom, kaznuje z globo v višini 120 evrov.

Policija še opozarja, da bodo policisti ukrepali tudi zoper kršitelje, ki nepravilno uporabljajo mobilne telefone, in zoper tiste, ki pri vožnji storijo druge prekrške.

Namen vseevropske akcije je zmanjšanje števila mrtvih in poškodovanih v prometnih nesrečah zaradi neuporabe varnostnih pasov. Povečati želijo uporabo varnostnih pasov med vozniki in potniki v osebnih in tovornih avtomobilih ter tudi v avtobusih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.