Policija potrkala na vrata

Foto: Žurnal24 Primorska 04.09.2009, piran, foto suzana kos
Občinski direktor do službe z domnevno spornimi dokazili.
Oglej si celoten članek

Na koprski policijski upravi so nam potrdili, da zbirajo informacije glede suma storitve kaznivega dejanja, povezanega z zaposlitvijo Ljubiše Mihajlovića za direktorja piranske občinske uprave. Neuradno naj bi bila sporna njegova dokazila o delovnih izkušnjah, potrebnih za zaposlitev.

Že pred časom je zaokrožilo, da naj bi pri pridobivanju domnevno ponarejenih dokumentov sodeloval Sebastjan Jeretič, strokovnjak za komuniciranje in eden od glavnih avtorjev predvolilne kampanje Petra Bossmana. "Za preiskavo vem, drugega pa ne. To, da naj bi pri tem sodeloval jaz, je totalna izmišljotina," trdi Jeretič.

Mihajlović, sicer obramboslovec, v lokalnem okolju vzbuja pozornost zaradi mercedesa, s katerim se vozi, ter dejstev, da je najbolje plačani občinski uslužbenec občine in da mu je župan brez razpisa dodelil občinsko stanovanje; to je bilo iz neprofitnega prekvalificirano v kadrovskega.

Septembrska plača Mihajlovića je po podatkih Agencije RS za javnopravne evidence in storitve znašala 3.580 evrov bruto.

Občina razrešila Mihajlovića

S piranske občine so sporočili, da je župan Peter Bossman "z namenom omogočiti organom pregona nemoten potek preiskave, ki poteka zaradi domnevno spornih postopkov pri zaposlitvi direktorja uprave, razrešil Ljubišo Mihajloviča". Dodali so, da se sedaj bivši direktor občinske uprave z razrešitvijo strinja in pravi, da je neetično vztrajati na funkciji, kadar je funkcionar v predkazenskem postopku. "S to izjavo pa nikakor ne priznava krivde, saj v slovenskem pravnem sistemu poznamo domnevo nedolžnosti, ki predvideva nedolžnost do trenutka, ko je osebi krivda pravnomočno dokazana," so še dodali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 20:13 12. December 2012.

    A si ti kaj boljši?

  • mph
    18:10 12. December 2012.

    Tvoje rasistične opazke si lahko zadržiš zase, sicer pa naj najbolj uničuje en čistokrvni Janez, čeprav domobranski sicer. Mislim pa, …

  • 11:48 12. December 2012.

    kJE STE PA ŠE VIDELI , DA BODO ZU... MBE SPOŠTOVALE ZAKON V SLOVENIJI !1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.