Policija razkrila, kako so našli pogrešano petletnico

Foto: Policija Iskalna akcija policija pogrešana oseba
Danes okrog pol dvanajstih je Slovenijo pretresla novica, da je pogrešana petletna deklica.
Oglej si celoten članek

O tem, da je petletnica pogrešana, so bili kranjski policisti danes obveščeni ob 11.20 uri, kar je manj kot 5 minut od pogrešitve. Otrok je bil na sprehodu na območju Trstenika z dvema vzgojiteljicama. Prvo štetje otrok sta vzgojiteljici opravili pred vrtcem, drugo pa na travniku pred vstopom v gozd, kjer sta ugotovili da en otrok manjka, so sporočili s kranjske policijske uprave.

Na kraj je bilo takoj napotenih več policijskih patrulj z okoli 30 policisti, aktiviran je bil policijski helikopter, vodniki policijskih psov, policijski droni in večje število prostovoljcev, ki poznajo postopke iskanja pogrešanih oseb. Policisti so takoj začeli s pregledovanjem terena, ki je travnat in gozdnat.

Ko so drugič stopili v hišo, so našli bundo

Preverjena je bila tudi stanovanjska hiša, v kateri živi otrok, vendar deklice v njej ni bilo. Med iskanjem so policisti in svojci v hišo kasneje vstopili še enkrat, da bi pridobili oblačila otroka, ki bi jih uporabili za iskanje s psi. Tak večkraten pregled lokacij je tudi sicer običajen pri otrocih, starejših in dementnih osebah. V hiši je bila takrat najdena bunda deklice in otrok.

Okoliščine kažejo, da je deklica v hišo neopazno vrnila skozi zadnja vrata hiše, ki so jih starši pustili odprta. Aktivnosti iskanja na terenu so bile prekinjene ob 12.30 uri.

Policisti se zahvaljujejo vsem, ki so bili kakorkoli angažirani za iskanje. Odziv služb in posameznikov je bil izjemen, zato je bilo v fazi hitrega prihoda na kraj in aktiviranja še dodatnih 100 in več ljudi.

Po vseh do sedaj preverjenih podatkih pogrešitev najdene deklice ni povezana s kaznivim dejanjem, bodo pa policisti z ugotovitvami seznanili pristojno ministrstvo za izobraževanje.

Zanikamo lahko trditve nekaterih, da je bil otrok ves čas doma in so ga starši tam pozabili, so sporočili policisti.

Z deklico je bil že opravljen prvi informativni razgovor, posebnosti pa niso bile ugotovljene.

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 15:17 4. Marec 2020.

    Konec dober, vse dobro.

  • 15:15 4. Marec 2020.

    Ampak teorija zarote pa mora biti ob vsakem dogodku....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.