Policija: to se nujno dogovorite s sosedi

Foto: Anže Petkovšek neprofitna stanovanja
Ne vstopajte v hišo, ničesar se ne dotikajte in ne premikajte, ampak takoj pokličite policijo, svetujejo policisti.
Oglej si celoten članek

"Med daljšo odsotnostjo lastnikov je bilo vlomljeno v stanovanjske hiše na Rečiški cesti in Gregorčičevi ulici na Bledu ter v Zgornjih Bitnjah," so sporočili s kranjske policijske uprave.

Vlomili so vrata v enem primeru pa so vlomilci razbili okno, ukradli pa so gotovino, nakit, ure in prenosni računalnik.

"V vseh treh primerih so bili lastniki dlje časa odsotni," so opozorili policisti, ki v takih primerih svetujejo, redne stike s sosedi, s katerimi se dogovorite za nadzor nepremičnine in praznjenje poštnega nabiralnika. Svetujejo še uporabo varoval za zaščito nepremičnine zunaj objekta in v objektu ter ustrezno shranjevanje dragocenosti in denarja.

Pozor, ne vstopajte

"Če ob prihodu domov opazite sledi vloma, ne vstopajte in dogodek takoj prijavite policiji na interventno številko 113. Do prihoda policistov tudi ničesar ne prijemajte ali premikajte, da se ne bi poškodovale ali uničile sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja," še opozarjajo policisti.  

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:23 26. Februar 2018.

    V Sloveniji letno raziščejo samo 6% vlomov in tatvin fizičnih oseb ,zato oskrbite sami za zaščito .

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.