Policija zasegla 15 vozil

Foto: Dejan Mijović
Foto: Dejan Mijović
V preteklih 24 urah so na interventni številki 113 sprejeli 1498 klicev.
Oglej si celoten članek

Med 638 klici, ki so bili interventni in so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 112 prometnih nesreč, 109 kršitev javnega reda in miru ter 153 kaznivih dejanj.
 
Na področju prometne varnosti se je zgodilo 20 prometnih nesreč, v katerih se je 1 oseba huje poškodovala, 25 oseb pa lažje. V preostalih 92 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu smo 15 voznikom zasegli vozila. In sicer 5 vozil na območju policijske uprave Celje, po 3 vozila na območju policijskih uprav Ljubljana in Maribor in po 2 vozili na območju policijskih uprav Novo mesto in Murska Sobota. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo na območju policijskih uprav Maribor, Kranj, Celje in Novo mesto pridržali po 1 voznika.

Petkrat posredovali zaradi nasilja v družini

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo opravili 85 intervencij na javnih krajih in 24 v zasebnih prostorih. Pridržali smo 1 kršitelja javnega reda na območju policijske uprave Celje.
 
Med kaznivimi dejanji je bilo evidentiranih 79 tatvin, 33 vlomov, 17 poškodovanj tuje stvari, 5 kaznivih dejanj nasilja v družini, 4 povzročitve telesne poškodbe, po 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, ponarejanja denarja in ropi, ter po 2 grožnji, ponarejanji listin in preprečitvi uradnega dejanja . 8 osebam smo izrekli prepoved približevanja do žrtev nasilja v družini, od tega 3 osebam na območju policijske uprave Maribor, 2 osebam na območju policijske uprave Ljubljana ter po 1 osebi na območju policijskih uprav Novo mesto, Murska Sobota in Celje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.