Policijo usmerjajo naročila politike?

Foto: Žurnal24 Bavčar na dan odmevne hišne preiskave. (Foto: Dejan Mijović)
Bavčar se ob zadnjih dogodkih sprašuje, kako daleč je pripravljena iti policija v izpolnjevanju političnih naročil.
Oglej si celoten članek

Nekdanji prvi mož Istrabenza Igor Bavčar glede na zadnje izjave skupine državnih tožilcev ugotavlja, da drži njegova domneva o tem, da je tiskovno konferenco policije, na kateri so predstavili rezultate preiskanih kaznivih dejanj korporacijske kriminalitete in zlorabe trga finančnih instrumentov, naročila ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal. S tem mu je po njegovem prepričanju odgovorila na intervju na začetku tedna.

Se mar vračajo časi pred osamosvojitvijo, ko so politična naročila usmerjala delo policije? Drugače si ni mogoče razlagati tega, da se človek, ki je na eno najodgovornejših mest postavljen zato, da dela po resnici in zakonih, v kamere enostavno – zlaže!
Igor Bavčar

''Da bi povečala medijski učinek, je tiskovno konferenco začinila še z zavajajočim in neprofesionalnim mešanjem različnih med seboj nepovezanih zadev, seštevanjem 'večmilijonske skupne škode' in podobno. Čeprav je na novinarski konferenci v sredo direktor uprave kriminalistične policije Aleksander Jevšek zatrdil, da so obvestilo za javnost 'uskladili s tožilstvom', so v skupini državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala zatrdili, da trditev ni resnična,'' pravi Bavčar.

Janković potrdil, da ga je ovadil
Zaradi obtožb o ponarejanju listin in oškodovanju je Bavčar že napovedal, da bo tožil Zorana in Damjana Jankovića.

''Skrajno zaskrbljujoče je, kako daleč je danes pripravljena iti policija v izpolnjevanju političnih naročil, kar je glede na dejstvo, da zoper mene vodijo postopek na podlagi ovadbe Zorana Jankovića, še posebej pomenljivo. Zoran Janković pa je tokrat le potrdil, da me je ovadil, na dan hišnih preiskav pri meni je to najprej zanikal. Tokrat je zanikal nekaj drugega, namreč, da je v zvezi s to ovadbo obiskal ministrico Kresalovo, kar mi je, kot sem že napisal, sama potrdila,'' je še zapisal Bavčar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.