Policist prijel lažnega kolega

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Lažni policist se je predstavil s staro značko.
Oglej si celoten članek

Včeraj okoli 14.20 se je 28-letni moški iz okolice Maribora policistu mariborske policijske postaje vodnikov službenih psov in konjenikov, ki je bil službe prost in v civilnih oblačilih, v Mariboru predstavil kot policist v civilu. Ob tem mu je pokazal originalno kovinsko značko z logotipom prometne policije. "Značko je imel pripeto v svojo denarnico, zraven je imel tudi svojo fotografijo, zato je pokazano na prvi pogled delovalo kot pristna službena izkaznica policije," je pojasnil Miran Šadl s Policijske uprave Maribor. "Te kovinske značke smo policisti nekoč nosili kot obeske, pripete na levih žepih vrhnjih oblačil uniforme, zdaj pa se ne uporabljajo več."

Po predstavitvi je lažni policist od policista zahteval, naj umakne svoje vozilo, ker ga je po njegovem mnenju ustavil na mestu, kjer je to prepovedano. Ker je policist vedel, da se mu je izkazal s prirejeno in lažno službeno izkaznico, se mu je sam s pravo službeno izkaznico policije predstavil kot policist, ga prijel in predal policistom. Ti bodo zoper lažnega policista podali kazensko ovadbo zaradi suma kaznivega dejanja lažnega izdajanja za uradno ali vojaško osebo.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.