Policista na zatožni klopi

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
V petek so na ljubljanskem sodišču za zaprtimi vrati začeli soditi nekdanjima policistoma, ki naj bi leta 2007 tujim kriminalnim združbam prodajala podatke.
Oglej si celoten članek

V petek so na ljubljanskem sodišču za zaprtimi vrati začeli soditi nekdanjima policistoma Igorju Bavdku in Evgenu Stenovcu, ki naj bi leta 2007 tujim kriminalnim združbam prodajala podatke o tem, kdaj in kje bo policija njihovim pajdašem sledila in komu tajno prisluškujejo. Koprski kriminalisti zaradi tega združbe nikoli niso mogli razbiti in aretirati njenih članov.

Na tapeti tajni podatki

Tožilka za pregon organiziranega kriminala Blanka Žgajnar je sodnici predlagala, naj Bavdku in Stenovcu sodi na za javnost zaprtem sojenju, ker bodo njuni nekdanji kolegi, zaslišani policisti, razkrivali tudi podrobnosti o tem, kako so jima prišli na sled. “S tem predlogom se strinjam. Obstaja namreč možnost, da bi se moja stranka zaradi obrambe v tem postopku spravila v še en kazenski postopek, ker bo med zaslišanjem razkrila tudi podatke, ki so tajni. Obdolženi Stenovec pa se ne more zagovarjati, če določenih podatkov, vezanih na njegovo nekdanje opravljanje policijskega dela, ne bo razkril. To razkritje lahko škodi delu policije,” je prepričan Stenovčev zagovornik Luka Zajc. Stenovec je do prijetja sicer delal kot kriminalist za tajno opazovanje, Bavdek pa je bil še prej policist na mejnem prehodu Karavanke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.