Policisti med hišno preiskavo naleteli na presenečenje

Foto: PU Maribor
Foto: PU Maribor
Med hišno preiskavo pri 60-letnem moškem na območju Ruš so policisti naleteli na zalogo orožja.
Oglej si celoten članek

Policisti PP Slovenska Bistrica so v sredo opravili hišno preiskavo pri 60-letnem moškem na območju Ruš. 

Med hišno preiskavo so našli dve kovinski palici s sprožilnim mehanizmom in nameščenimi optičnimi napravami, pet vžigalnikov za ročno bombo in nekaj kosov prirejenih delov za izdelavo orožja. Poleg tega so našli 267 nabojev različnih kalibrov in dve pištoli (eno z dušilcem zvoka), za kateri ni imel ustreznih dovoljenj. 

Po opravljenih analizah in zbranih obvestilih bodo policisti podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva (307. člen KZ-1). 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 21:25 16. Februar 2023.

    A Parabellum je še zapuščina tamkajšnjega šturmfirerja iz l.1945?

  • 13:09 16. Februar 2023.

    Jst bi tut to mel ...

  • 11:52 16. Februar 2023.

    Manjka mi podatek zakaj so pri dotičnem modelu policisti delali hišno preiskavo!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.