Policisti nad vinjene voznike

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Pri 1,1 promila alkohola se možnost za nesrečo za osemkrat poveča v primerjavi s treznim voznikom ...
Oglej si celoten članek

"Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes čez dan na območju policijske postaje Murska Sobota," so danes sporočili pomurski policisti.    

Na mariborski policijski upravi sicer ugotavljajo, da problematika alkohola v cestnem prometu v času pustovanj in prireditev povezanih s pustovanji zelo izstopa, tako po številu ugotovljenih kršitev, kot tudi po ugotovljenih visokih koncentracijah alkohola pri voznikih. Pri tem še posebej izstopa ptujsko območje, zato tukaj že od petka izvajajo poostren nadzor cestnega prometa.

Alkohol problem številka ena

"Alkohol ter vožnja pod vplivom je še vedno eden izmed glavnih dejavnikov tveganja za nastanek prometne nesreče", opozarjajo na Javni agenciji RS za varnost prometa. Zaradi alkohola se po njihovih izračunih zmanjšujejo naše sposobnosti varnega sodelovanja v prometu, zaznava, predvidevanja in presoje ter odločanja in končne izvedbe ustreznega ravnanja. "Zato se zaradi vpliva alkohola že pri koncentraciji 0,5 promila verjetnost povzročitve prometne nesreče podvoji, pri 1,1 promila alkohola pa 8-krat poveča v primerjavi s treznim voznikom," dodajajo.

Alkohol je po njihovih podatkih sicer najbolj problematičen pri voznikih, kjer so tudi posledice prometnih nesreč najtežje, vendar pa je prav tako dejavnik tveganja za nastanek prometne nesreče pri kolesarjih in pešcih. "Okrog četrtina prometnih nesreč s smrtnimi žrtvami in huje poškodovanimi je povezana z alkoholom v prometu," opozarjajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 07:50 26. Februar 2017.

    kako je lahko oprati možgane..ti pišeš neko varianto ki so ga napisali prdci v foteljah,ki jim je namen samo "debeli …

  • 07:46 26. Februar 2017.

    tudi tega policaja na sliki je treba zdraviti..on misli da dela koristna dela...revček..!! gospod policaj..koristna dela so zdraviti ljudi !! …

  • 07:40 26. Februar 2017.

    gospodje ..policija zavaja!! naj raje gospodi policaji enkrat na teden..ne enkrat la meseč ..al enkrat na 10 let gredo na …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.