Policisti rešili domačina iz mrzle Idrijce

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Včeraj ob 22.35 je dežurni policist Policijske postaje (PP) Idrija Bogdan Bolčina pri rednem opravljanju nalog oziroma pri kontroli objekta policijske postaje v Idriji ter v času, ko so bile na Idrijskem močne padavine, zaslišal klice na pomoč iz smeri reke Idrijce.
Oglej si celoten članek

Policist Bogdan Bolčina je prečkal glavno cesto, pristopil do ograje ter z lučjo osvetlil strugo reke Idrijce. Na nasprotnem bregu je v vodi opazil osebo in na kraj je bila takoj napotena tudi policijska patrulja.

Takrat še neznani moški, ki je bil od levega brega (v smeri toka) oddaljen približno štiri metre in do vratu v vodi, je klical na pomoč. Ker je tok reke naraščal tudi zaradi močnih padavin s točo, sta policista Damjan Velikanje in Borut Komarica stekla na nasprotni desni breg, saj sta ocenila, da bo od tam reševanje uspešnejše, hkrati pa je policija o dogodku obvestila gasilce in reševalce Zdravstvenega doma (ZD) Idrija.

Ni bilo časa

Policista sta se tako odločila moškega začeti reševati še pred prihodom reševalcev, saj ga je močno zeblo in je bil vse šibkejši. Zabredla sta v reko do 61-letnika, ga prijela za roke ter ga pričela vleči k desnemu bregu. Medtem so na kraj prispeli tudi gasilci PGD Idrija, ki so policistoma pomagali in nato prevzeli nadaljnje reševanje vse do prihoda reševalcev, ki so moškemu nudili ustrezno pomoč.

Spodrsnilo mu je

Po uspešnem reševanju iz narasle in mrzle Idrijce so reševalci moškega odpeljali v Zdravstveni dom Idrija in ga nato po nudeni ustrezni zdravniški pomoči odpeljali domov. Po dosedanjih ugotovitvah mu je na spolzki brežini spodrsnilo, utrpel pa je predvidoma lahke telesne poškodbe (odrgnine po hrbtu in rokah). Kazal je tudi očitne znake močne podhladitve.

"Izjemen pogum in požrtvovalnost"

Nesreča bi se zanj zagotovo lahko precej slabo oziroma tragično končala, če ne bi bilo takojšnjega in uspešnega posredovanja policistov PP Idrija, ki so se jim pridružili tudi gasilci in reševalci. "Policisti so pokazali izjemen pogum in požrtvovalnost pri reševanju človeškega življenja. Tako kot mnogokrat doslej dokazali, da policisti z neposredno pomočjo sočloveku izpolnjujejo osnovno poslanstvo policije s plemenitim ciljem, to je zagotavljati varnost ljudi in jim nuditi pomoč, kadar jo potrebujejo," so še zapisali v PU Nova Gorica.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.