Policisti rešili Kanadčana

Foto: Žurnal24 Zaradi nepoznavanja terena se je Kanadčan izgubil, preskočil manjši graben, se z
Dežurna ekipa za helikoptersko gorsko reševanje je s severne stene Triglava rešila 24-letnega kanadskega državljana.
Oglej si celoten članek

Dežurna ekipa za helikoptersko gorsko reševanje je v petek popoldne s severne stene Triglava rešila 24-letnega kanadskega državljana. Neprimerno opremljen pohodnik se je namreč zaradi nepoznavanja terena izgubil, preskočil manjši graben, se zaplezal in ostal v steni, so sporočili iz Generalne policijske uprave (GPU).

Kanadski državljan se je na pot odpravil v petek zjutraj iz Aljaževega doma. Bil je brez spremstva, brez nahrbtnika in ostale opreme. Obut je bil v kolesarske čevlje za gorsko kolesarjenje, oblečen pa v kratke hlače. Zaradi nepoznavanja terena se je izgubil, preskočil manjši graben, se zaplezal in ostal v steni. Njegove klice na pomoč so slišali drugi planinci, ki so poklicali na številko 112.

Pohodnika je dežurna ekipa za helikoptersko gorsko reševanje s helikopterjem najprej več kot pol ure iskala, nato pa ga z vitlom dvignila v helikopter in ga prepeljala v Mojstrano. Zelo prestrašeni pohodnik je imel samo manjše odrgnine in ni iskal zdravniške pomoči, so še sporočili z GPU.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.