Policisti se pripravljajo na stavko

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
PSS je sklenil, da se preoblikuje v stavkovni odbor, ker ne verjame, da bo vlada izpolnila obljubljene zaveze.
Oglej si celoten članek

Policijski sindikat Slovenije, ki ga vodi  je sprejel odločitev, da se preoblikue v stavkovni odbor, ki pričenja z aktivnostmi za izpolnitev zavez iz stavkovnih sporazumov in podpisanih dogovorov med sindikatom in vlado, so sporočili iz PSS.

PREBERITE:


Kot pojasnjujejo, so v začetku julija na ministrstvo za notranje zadeve in vlado naslovili dopis, s katerim so ju pozvali, da pred sprejmanjem neusklajenih enostranskih rešitev v področni policijski zakonodaji, ki policistom odvzemajo s stavkovnimi sporazumi pridobljene pravice, in obenem zgolj iz previdnosti ponovno našteli vse zaveze, ki jih iz sporazumov in dogovorov vlada že krši ali jih mora izvršiti v dogovorjenem pogodbenem roku do 1. januarja 2016.

Cerarja pozivajo, naj se sestane z njimi

"16. 7. 2015 smo s strani Vlade prejeli zavrnitev predloga, kljub temu, da smo poslali predlog za odprtje koletkivne pogodbe za policiste ter predloge sprememb novele policijske zakonodaje, ki jih je vlada do sedaj zavračala in se v svojih odgovorih sklicevala na centralna pogajanja v okviru javnega sektorja in izhodišča vlade za predloge sprememb plačanega sistema, kar je neodgovorno in ni v skladu z načelom poštenja in vesti," so zapisali v izjavi za javnost. "Zopet z žalostjo ugotavljamo, da predlog proračuna za leto 2016 ne vključuje denarnih sredstev za realizacijo danih zavez do vseh zaposlenih na MNZ in Policiji."

Vlado Mira Cerarja pozivajo, da se s predstavniki PSS sestane najpozneje do 1. septembra in pojasni metodologijo in način izpolnitve danih zahtev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • vih
    13:29 22. Avgust 2015.

    le zakaj bi štrajkal sej so u policiji sam lopovi kurbe in pjanci pa še drogeraši

  • 18:44 21. Avgust 2015.

    Poleg njih ima še kdo pravico do spodobne plače, ne oporekam pravico do stavke, vendar pa ne podpiram solo akcij, …

  • 20:47 20. Avgust 2015.

    jest jih podpiram, nej se spočijejo, pol bodo mogl tko jet na šengensko mejco, da ne nam ne bodo usul …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.