Policisti ujeli 37-letnika, ki mu je spodletel neverjeten rop

Foto: PU Koper
Foto: PU Koper
Policisti so v teh dneh na Okrožno državno tožilstvo v Celju poslali dopolnitev kazenske ovadbe, ki so jo v začetku lanskega leta podali zoper neznane storilce. Ugotovili so, da je za neverjetnim roparskim načrtom stal 37-letni romunski državljan v sostorilstvu z najmanj dvema osebama.
Oglej si celoten članek

Novembra 2015 so neznanci vlomili v prostore avtomehanične delavnice v Celju, kjer so ukradli tovorno vozilo znamke Renault Master, ki je bilo v delavnici na popravilu, in še več kot trideset pnevmatik. 

V isti noči so se z ukradenim vozilu odpeljali v Vojnik, kjer so s tovornim vozilom zapeljali v vetrolov trgovskega centra in poskušali ukrasti bankomat. Okoli bankomata so navezali jekleno žico ter ga s pomočjo tovornega vozila skušali izvleči iz prostora. Ker jim podvig ni uspel, so z vozilom s kraja dejanja pobegnili. Kombi pa so zapustili na parkirišču v Celju.

V eni noči za 24 tisočakov škode

Po oceni policije, ki jo je sporočila predstavnica PU Celje Milena Trbulin, so s kaznivim dejanjem  trgovski  center  oškodovali za dobrih 3.700 evrov, banko,  ki  je lastnik bankomata pa za okoli 1.500 evrov, skoraj 19.000 evrov pa so povzročili avtomehanični delavnici, kjer so uničili dvojna vrata, poškodovali vozilo ter ukradli pnevmatike. V eni noči so tako povzročili skupno za več kot 24 tisoč evrov škode.

Z zbiranjem obvestili in z dokazi s kraja dejanja so celjski policisti nedavno ugotovili, da je omenjenih  kaznivih  dejanj  osumljen 37-letni romunski državljan v sostorilstvu z najmanj dvema osebama. Na Okrožno državno tožilstvo v Celju poslali dopolnitev kazenske ovadbe zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 12:08 25. Januar 2017.

    Se pravi , da so ujeti odnesli tudi bankomat iz Bauhauza na Rudniku v LJ , kjer jim je pa …

  • 08:09 25. Januar 2017.

    Banda ciganska lopovska. In to imamo v EU.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.