Policisti zaradi lažne grožnje ovadili 26-letnika

Policija je ovadila 26-letnega Žalčana, ki se je v začetku septembra zlagal, da je na žalskem sodišču nastavljena bomba.
Oglej si celoten članek

Moški je to 3. septembra javil Operativno-komunikacijskemu centru Policijske uprave Celje,  Okrajnemu sodišču v Žalcu in Policijski postaji Žalec.

Takoj po prejetem obvestilu je na kraj odšlo več žalskih policistov, ki so zaradi resne grožnje z nevarnostjo evakuirali prostore sodišča in jih v nadaljevanju pregledali ter ugotovili, da je šlo za lažno najavo. 

Osumljeni je s klicem preprečil glavno obravnavo v civilno pravdni zadevi, ki je bila tisti dan razpisana na Okrajnem sodišču v Žalcu. "Z omenjenim dejanjem je moški preprečil delo pravosodnih organov in zlorabil znamenje za pomoč in nevarnost ter s tem storil kaznivo dejanje po 309. členu Kazenskega zakonika-1, za kar so ga policisti kazensko ovadili,“ so sporočili s PU Celje.

Za to kaznivo dejanje je zagrožena zaporna kazen do petih let.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.