Sredi pomurske avtoceste zasegli 1,8 milijona evrov zapakiranih v torbah

Foto: PU Murska Sobota Foto: PU Murska Sobota bankovci 50 evrov, zaseženi Foto: PU Murska Sobota bankovci 20 evrov, zaseženi
Voznik in sopotnik izvora bankovcev nista znala pojasniti.
Oglej si celoten članek

Pomurski policisti so konec meseca aprila na avtocesti Maribor – Pince med kontrolo cestnega prometa zaustavili tovorno vozilo madžarskih registrskih številk. Voznik in sopotnik v vozilu sta bila državljana Madžarske. Pri kontroli so ugotovili, da je vozilo naloženo s kartonskimi škatlami z neznano vsebino.
 
Ko so policisti pakete odprli pa so ugotovili, da so v škatlah med večjo količino torbic evrski bankovci. Skupna vrednost je znašala 1,8 milijona evrov. 

Voznik in sopotnik nista znala pojasniti izvora bankovcev, prav tako nista imela nobene dokumentacije o prevozu gotovine. Ker so bili podani utemeljeni razlogi za sum storitve kaznivega dejanja je sodišče odredilo preiskavo vozila in gotovino pri tem zasedli.
 
Tujca sta bila po končanem postopku izpuščena iz pridržanja, kriminalisti in policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil s ciljem ugotovitve izvora zaseženega denarja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 19:58 10. Maj 2019.

    Nocoj bo Janez zopet jezno twital

  • 19:37 10. Maj 2019.

    Trstenjakova ulica 8 1000 Ljubljana ..........a ni tam sedež SDS.........pere pere Janezek........kako že pravijo.....kar se Janezek nauči to Janez dela.........

  • 18:37 10. Maj 2019.

    to SDS pere podkupnine in za Orbana........odkar je Orbanov družinski prijatelj kupil 24Novo tv imajo toliko profita kot kakšno podjetje........SDS …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.