Policistom ukradli puško

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Preiskava vloma v dve službeni vozili, ki sta bila parkirana na parkirišču pri PP Postojna, je še v teku. Policisti puške, ki je bila v avtu, še niso našli.
Oglej si celoten članek

Direktor Policijske uprave Koper Danimir Rebec je danes pojasnil, da je zoper policista, ki je puško pustil v službenem avtomobilu, sprožil postopek za izredno odpoved, saj gre za hujšo delovno kršitev. Kakšen je bil vzrok vlomov v policijska vozila v Postojni Reberc še ni želel ugibati, a sumijo, da bi lahko šlo za "motiv maščevanja policiji".

Domnevni storilec je 33-leti Postojnčan, stari znanec policistov in uživalec prepovedanih drog. A kot navaja Reberc, tudi storilec najverjetneje ni vedel, da bo v avtomobilu naletel na puško. Te še niso našli, a po besedah direktorja koprske policijske uprave, imajo več informacij, kje bi se lahko nahajala.

Ograje zaradi "finančne situacije" ni

Vlom v policijska vozila se je zgodil na slabo varovanem parkirišču za policijsko postajo Postojna. "Želeli bi si, da bi bil objekt policije v Postojni ograjen. Žal finančna situacija tega ni dopuščala," je navedel še Reberc.

Osumljenec je na obeh vozilih razbil zadnji stekli in iz enega avtomobilov ukradel večjo službeno torbo, v kateri je bila policijska oprema (avtomatska puška znamke Heckler&Koch s pripadajočim strelivom, neprebojni jopič in čelada ter komplet prve pomoči), iz drugega službenega vozila pa je odtujil dve večji službeni torbi, v katerih sta bila neprebojna jopiča in čeladi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.