Politična kuhinja

Foto: Žurnal24 Zdajšnji direktor Ernest Börc (na fotografiji desno) naj bi užival vso podporo z
Kdo bo direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota, naj bi bilo znano konec meseca ali v začetku aprila. Že zdaj pa je jasno, da zdravniki nočejo nekdanjega direktorja Bojana Korošca.
Oglej si celoten članek
"V ozadju imenovanja novega direktorja Splošne bolnišnice (SB) Murska Sobota se odvija prava politična kuhinja. Na razpis so se prijavili trije kandidati, in sicer zdajšnji direktor Ernest Börc, nekdanji direktor Bojan Korošec in podjetnica Aleša Kovač. Jasno je, kdo podpira Korošca, ki je tudi svetnik stranke LDS, zaposleni pa so na strani zdajšnjega direktorja," nam je povedal vir blizu bolnišnice.

Spremenjena sestava sveta

Minister za zdravstvo Borut Miklavčič je spremenil tudi sestavo sveta zavoda bolnišnice. Zaposleni so imeli prej pet predstavnikov, zdaj sta v svetu le dva. "Svet zavoda je štel 13 članov, zdaj jih bo v njem le devet. Vlada bo imela pet predstavnikov, zaposleni dva, zdravstvena zavarovalnica enega in enega Občina Murska Sobota," nam je pojasnilVojko Berce, član sveta zavoda. Na špekulacije o imenovanju novega direktorja pa se je odzval tudi Börc: "Tega ne morem komentirati. Prepričan pa sem, da bi morala biti pri odločitvi v ospredju merila dosedanjega dela in rezultatov pri vodenju bolnišnice."

Podpisujejo peticijo
Zaposleni v SB Murska Sobota podpisujejo peticijo v podporo direktorju. "Absolutno podpiramo Börca. Včeraj se je sestal kolegij predstojnikov in sprejeli smo sklep, da ga podpiramo prav vsi. Če bo treba, bomo podpise podpore poslali tudi ministru Miklavčiču," je še dodal Berce. "Vem, da me podpira strokovni svet, seveda sem vesel podpore tudi drugih zaposlenih. To pomeni, da so zaznali uspehe, ki smo jih s skupnimi močmi dosegli v iztekajočem se mandatu," je pojasnil prvi mož bolnišnice. Tega pa ni želel komentirati Bojan Korošec, ki pravi samo: "Ni še čas za komentarje. O podpisih podpore zdajšnjemu direktorju ne vem ničesar." Zaposleni naj ne bi bili navdušeni nad Korošcem, ko je bil direktor zavoda. "Ni se zavzemal za bolnišnico. Želel jo je centralizirati," je dodal naš vir.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.