Politični vihar zaradi NLB

Foto: Pixsell
Foto: Pixsell
Dokapitalizacija. Krinka za prodajo pod ceno in mimo javnosti, trdi opozicija.
Oglej si celoten članek

“To bo sprememba lastniške strukture, in to ne s prodajo, ampak pod mizo,” pred odločanjem o načinu dokapitalizacije NLB meni Alenka Bratušek iz Pozitivne Slovenije (PS). Državni zbor bo jutri obravnaval spremembe zakona o bančništvu, ki bo omogočil izdajo hibridnih obveznic (več v okvirju), in odlok, ki bo vladi dal pristojnost odločanja mimo agencije za upravljanje kapitalskih naložb države.

“Koliko bo prispevala država, bo to 150 ali 500 milijonov evrov, koliko bo to vplivalo na primanjkljaj, komu jo bomo prodali in kdaj, po kakšni ceni – na odboru niso imeli predstavniki vlade nobenega odgovora. Ne vedo, kaj delajo, ali namenoma skrivajo podatke,” je dejala Bratuškova. Dodala je, da nimajo nič proti, če večinski lastnik postane KBC, toda prek preglednega postopka prodaje, ne pa pod mizo.

Poslanec SDS Andrej Šircelj ob tem pravi, da je znižanje deleža države v NLB na četrtino zapisano že v koalicijski pogodbi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:39 14. Junij 2012.

    Jasno in nedelo vseh ostali vlad do sedaj.<br /><br />Niti ne vem , koliko slabitev je NLB izvedla zaradi slabih …

  • 08:10 14. Junij 2012.

    Janša nadaljuje delo začeto 2004-2008

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.