"Politika naj se ne meša"

Foto: Žurnal24 Igor Draksler se poteguje za svoj peti županski mandat. Na čelu občine je 16 let
Škofja Loka. Županski kandidati razdeljeni glede podpore obema finalistoma.
Oglej si celoten članek

Volitve. Županska bitka v Škofji Loki je podobno kot pred štirimi leti izenačena. Igorja Drakslerja, SLS, in neodvisnega kandidata Miha Ješeta po prvem krogu loči manj kot sto glasov, zato bo lahko vsaka, četudi majhna podpora, odločilna.

Konsolidacija desnice
Zmagovita SDS se bo o podpori kateremu od obeh kandidatov dokončno odločala danes na izvršilnem odboru, je napovedal njen županski kandidat Milenko Ziherl. Peti na loških županskih volitvah je potrdil, da so se o tem že pogovarjali. Odločil se bo skladno z mnenjem večine, se pa osebno nagiba h konsolidaciji desnosredinskih strank, je namignil.

Čas za spremembe
Četrta z letošnjih županskih volitev Tina Teržan nasprotno v drugem krogu podpira Ješeta. “Menim, da je v Škofji Loki čas za spremembo, zato sem prepričana, da je Ješe boljši kandidat,” je dejala.

Bojan Luskovec, SD in LDS, tretji z letošnjih županskih volitev, je nevtralen. “Osebno se v tem položaju ne bi opredeljeval za nikogar, niti ne bi nagovarjal volilcev, ker ima lahko zadeva politični prizvok, čemur bi se rad izognil. Politika naj ima z izborom župana čim manj zveze. Izbiramo gospodarja v občini, ne politične barve. Naj se volilci odločajo na podlagi programov in obljub,” je sklenil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.