Polovica Slovencev želi na Hrvaško

Foto: Žurnal24 (Foto: Shutterstock)
Lani je bil najpogostejši cilj potovanj Slovencev v tujino Hrvaška. Kar 48 odstotkov se jih je namreč odločilo za letovanje pri sosedih.
Oglej si celoten članek

Slovenske potovalne agencije so lani organizirale potovanja z najmanj eno prenočitvijo za 724.000 domačih turistov. Od tega jih je 93.000 prenočevalo v Sloveniji, 631.000 pa v tujini, so sporočili iz državnega statističnega urada.

Nesporni zmagovalki Hrvaški, kamor je odšlo 48 odstotkov turistov, sledijo:
- Grčija (8 odstotkov)
- Italija (7 odstotkov)
- Avstrija (5 odstotkov)
- Tunizija (4 odstotki)
- Turčija, Črna gora, Egipt (3 odstotki)
- Francija (2 odstotka)

Največ tujih turistov so slovenske potovalne agencije pripeljale iz Avstrije; sledili so turisti iz Nemčije, Italije in Velike Britanije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.