Pomagaj si sam in …

Foto: Žurnal24 Direktorica Irena Pirc in vodja zaposlovanja Saša Mohorko sta zadovoljni, saj po
Samozaposlovanje. 200 kandidatov je pripravljenih iti na svoje.
Oglej si celoten članek
Statistika
Brezposelnost.
Konec prejšnjega meseca je bilo v Posavju 3.864 brezposelnih, konec leta jih bo vsaj še 500 več.
Zaposlovanje. Delodajalci so letos izrazili 1.650 potreb po delavcih, 878 se jih je dejansko zaposlilo.

Sto brezposelnih je trenutno v postopku za samozaposlitev, sto jih še čaka na vrsto,” je s to obliko dejavne politike zaposlovanja zadovoljna Irena Pirc, nova direktorica sevniške območne službe Zavoda za zaposlovanje RS (ZRSZ). To pomeni, da bodo brezposelni, ki so prijavljeni na ZRSZ, po končanih delavnicah, usposabljanju in pripravi poslovnega načrta na novo odprli dejavnost, dobili pomoč v višini 4.500 evrov in odšli z ZRSZ. Pogoj je, da v novi samostojni dejavnosti vztrajajo eno leto. “Ostaja možnost špekulacij posameznikov,” novost komentira Pirčeva.

Letos je bilo izdanih 700 delovnih dovoljenj, 600 manj kot lani.
irena Pirc, direktorica območne službe ZZZS Sevnica

Primer iz prakse
Zakaj bi špekulirala,” na naš namig odgovarja brezposelna 50-letna Marija, “saj je moj cilj, da ohranim dejavnost deset let, dokler ne grem v pokoj.” Za ta korak se je odločila po tem, ko je videla, da so ji vsa vrata zaprta. “Po 30 letih dela me je delodajalec odpustil, ostala sem na cesti, stara 50 let in noben delodajalec me še povohal ni,” je zagrenjena. “Zame se je dobro izteklo, če pa bi recimo odpirala proizvodno obrt, mi teh slabih pet tisočakov ne bi kaj dosti pomagalo,” sklene.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.