Pomagali jim bodo Avstrijci

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Pri premagovanju finančnih težav bo Mariborski nadškofiji pomagala avstrijska škofija Graz-Seckau.
Oglej si celoten članek

Mariborsko nadškofijo, ki ji grozi, da bo zaradi zapadlih obveznosti ostala brez nekaterih najpomembnejših nepremičnin, bo reševala avstrijska škofija Graz-Seckau, piše Dnevnik. Odkupila naj bi tudi stavbo na Slomškovem trgu v štajerski prestolnici.

V Mariboru pojasnjujejo, da se pomoč škofije Graz-Seckau, ki temelji na principu sosedske solidarnosti, nanaša na svetovanje v gospodarskih vprašanjih. O katerih vprašanjih jim bodo svetovali, niso pojasnili.

Na graški škofiji pa pravijo: “Cilj te pomoči je, da bi podpirali škofijo pri premagovanju gospodarskih težav in zagotovili zanesljivo gospodarsko bazo za prihodnost.” Razmišljajo tudi, da bi skupaj z drugimi cerkvenimi partnerji ustanovili sklad, ki bi kupoval nepremičnine mariborske nadškofije, saj bi tako “podprli prihodnje delovanje mariborske nadškofije”.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:44 26. Januar 2013.

    Upam, da jodlari niso neumni. Mariborski cerkvi samo bog lahko pomaga

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.