Pomemben mejnik za Telemach

Foto: zurnal24.si Adrian Ježina in Ditka Maučec, Telemach Foto: zurnal24.si Telemach Foto: Telemach Ditka Maučec, Telemach Foto: Telemach Telemach, novinarska konferenca Foto: Telemach Adrian Ježina, predsednik poslovodstva, Telemach Foto: Telemach Telemach, poslovalnica Foto: Telemach Telemach poslovalnica
Telemach je presegel mejo pol milijona uporabnikov.
Oglej si celoten članek

Telemach, ki je pred dobrimi tremi leti prevzel Tušmobil, je presegel mejo 500 tisoč mobilnih uporabnikov. Tušmobil je imel konec leta 2014 po podatkih Agencije za komunikacijska omrežja 12,7-odstotni tržni delež aktivnih uporabnikov mobilne telefonije, po zadnjih podatkih za prvo četrtletje letos je tržni delež 19,7-odstoten.

Foto: Telemach Adrian Ježina, predsednik poslovodstva, Telemach

"To je prvih pol milijona uporabnikov," je na srečanju za novinarje povedal predsednik poslovodstva Adrian Ježina in dodal, da gre za velik dosežek, saj je pri njih četrtina prebivalstva. "Že dolgo smo veliko podjetje na fiksnem delu, zdaj smo to tudi na mobilnem delu," je dejal. Telemach ima namreč več kot dvesto tisoč naročnikov fiksnih storitev. Cilj ni številka, ampak dobra uporabniška izkušnja, je še dodal Ježina in opozoril, da je zanjo treba investirati, v zadnjih letih so vložili več kot sto milijonov evrov samo v infrastrukturo.

Večina kupi (drag) telefon

Foto: Telemach Ditka Maučec, Telemach

"35 do 40 odstotkov ljudi, ki prenese številko, jo prenese k nam," je dejala Ditka Maučec, članica poslovodstva za razvoj produktov in marketing. 60 odstotkov uporabnikov kupi mobitel z vezavo, menjajo jih povprečno v dveh do treh letih, trend je, da so mobiteli vedno dražji, je še pojasnila. 

Ena od posebnosti, ki jo ponuja Telemach, je možnost uporabe wifi mreže UNIFI, to je mreža wifi točk. "Ko storitev enkrat nastaviš, je prijava avtomatska. Na Balkanu se precej uporablja, v EU bistveno manj," je povedala Ditka Maučec, Ježina pa je dodal, da se v Sloveniji na UNIFI dnevno priključi približno deset odstotkov uporabnikov.Ob mejniku Telemach novim naročnikom mobilnih paketov ali trojčkov (tudi Total TV) ob vezavi za dve leti prvo leto ponuja polovično ceno naročnine. Akcija traja do konca avgusta.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 14

  • ode
    08:31 20. Julij 2018.

    Pri nas se gre mobilnega tk operaterja vsak, ki ima 5 minut časa in pričakuje, da bo na hitro obogatel …

  • 16:33 19. Julij 2018.

    Edini operater, ki ne prodaja mačka v žaklju je Telekom! Se razume, kvaliteta je pa vedno malo dražja.

  • 15:58 19. Julij 2018.

    Bravo Telemach in hvala da ste konkurenčni in uspeli znižati cene klicev in telefonov ker če ne bi nas državni …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.