Pomembna novost za naročnike Telekoma: nakupi v Google Play brez kreditne kartice

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Naročniki Telekoma Slovenije lahko v aplikaciji Google Play plačujejo brez kreditne kartice.
Oglej si celoten članek

Telekom Slovenije po novem svojim naročnikom omogoča, da nakupe v trgovini Google Play plačajo z mesečnim računom Telekoma Slovenije. Za nakupe je bila doslej potrebna kreditna kartica. 

"Plačilo z računom Telekoma Slovenije je mobilnim naročnikom omogočeno pri nakupih vsebin v spletni trgovini​ Google Play z mobilno napravo, ki podpira operacijski sistem Android in v katero je vstavljena aktivna kartica SIM Telekoma Slovenije. Opravljeni nakup se vam bo zaraču​nal na mesečnem računu Telekoma Slovenije," pojasnjujejo na Telekomu. Možnost je sicer na voljo le za lastnike telefonov z operacijskim sistemom Android. 

Pred prvim nakupom mora biti naročnik v Telekomovem omrežju in povezati svoj račun z mobilno številko. To stori tako, da v aplikaciji Google Play v možnostih (tri črtice levo zgoraj) izbere Račun, nato Plačilna sredstva in Uporabi obračunavanje za Telekom Slovenije. Nato aplikacija pošlje sporočilo s kodo, ki jo je treba vnesti in zadeva je urejena. Potem je mogoče nakupe opravljati tudi v wi-fi omrežju. 

Foto: telekom slovenije Izbira plačila z računom Telekoma v Google Play

Kaj pa varnost?

Mesečni limit za nakupe je 30 evrov, uporabniki pa ga lahko zvišajo ali znižajo. 
V roku dveh ur od nakupa je mogoče zahtevati vračilo denarja, kar pa ne velja za nakupe znotraj aplikacij, na primer za nakup dodatnih življenj ali orožja v igrici. 
Po preteku dveh ur se je treba obrniti na Google ali lastnika aplikacije. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.