Pomisleki Brede Kutin

Foto: Žurnal24 Breda Kutin. (Foto: Saša Despot)
Breda Kutin, ZPS, kritična do Pezdirjevega sporazuma.
Oglej si celoten članek

"Sporazum ne določa, kako bo izračunano nadomestilo, ki si ga bo v primeru pozitivne rešitve spora poleg povrnjenih stroškov zadržalo Društvo in kolikšen del bo pripadal posamezniku. Prav tako pa, ko bo potrošnik enkrat podpisal pooblastilo, ga ne bo več mogoče preklicati."

Tako je do Društva za povračilo preplačane električne energije kritična prva dama Zveze potrošnikov Slovenije (ZPS) Breda Kutin.

"Vse bo zastonj"
Predsednik omenjenega društva Rado Pezdir pa je na to dejal: "Oškodovanci bodo dobili svoj denar v celoti nazaj. Vsak, ki vsaj malo pozna zadeve, lahko to vidi iz pogodbe."

V Pezdirjevem društvu še vedno verjamejo, da bodo elektrodistributerji preplačila elektrike vrnili, sicer pa zgodbe ne bodo izpustili iz rok.

Stroške plača odvetnik
Če ga ne bodo vrnili, bodo pravico iskali na sodišču: "Najela se bo odvetniška hiša, in sicer samo pod takšnim pogojem, da to opravi zastonj. V nobenem primeru pa stroški ne bodo prevaljeni na oškodovance," pravi Pezdir.

Dodaja, da če že pride do sodnih stroškov, jih bodo v primeru zmage ali poravnave poravnali elektrodistributerji, če pa se tožba izgubi, bo stroške nosila odvetniška hiša.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.