Pomoč na daljavo

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Pomoč na daljavo bo odslej starejšim na voljo po vsej Sloveniji.
Oglej si celoten članek

Odslej bo pomoč na daljavo na voljo starejšim po vsej Sloveniji, ne le v velikih mestih, kot je bila do zdaj. Tako napovedujejo na ministrstvu za delo, kjer bodo danes predstavili omenjeno storitev.

Pokličeš in pridejo

Uporabniku se priključi poseben telefonski aparat, povezan z obeskom, ki ga mora uporabnik nositi okrog vratu. Ko potrebuje kakršnokoli pomoč, s pritiskom na gumb na obesku pokliče center, kjer mu bodo zagotovili ustrezno oskrbo.

"V centru se oglasi operater in se z uporabnikom pogovori o vzroku za klic in o tem, kakšno pomoč potrebuje. Če se nam po klicu nihče ne oglasi, pa takoj organiziramo zdravniško pomoč, saj predvidevamo, da gre za nujni klic," pravi Bojana Mazil Šolinc, direktorica celjskega doma upokojencev, v katerem storitev izvajajo od leta 1997 in imajo trenutno 66 uporabnikov. Kot dodaja, so rešili že veliko življenj, sicer pa tovrstna pomoč ljudem omogoča, da se počutijo varne in dlje ostanejo v domačem okolju.

Ekonomska cena storitve je 125 evrov na mesec, vendar uporabniki večinoma zanjo odštejejo le 25 evrov, saj preostalo plačajo občine. Storitev naj bi bila po novem še cenejša, in sicer okrog 19 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.