Pomočnica ravnateljice naj bi si prisvajala denar

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ravnateljica Osnovne šole Franja Goloba Prevalje Mira Hancman je zaradi sumov prisvajanja denarja in ponarejanja kazensko ovadila svojo pomočnico za vrtec Tatjano Grahovac, sicer članico sveta stranke DL.
Oglej si celoten članek

Denar naj bi si Grahovčeva prisvajala ob zbiranju sredstev za smučarski tečaj za otroke, navaja časnik, poroča današnji Večer.

Ravnateljica Hancmanova je kazensko ovadbo, potem ko se je v sredo najprej s klicem obrnila na kriminalista, s priporočeno poštno pošiljko poslala na Policijsko upravo Celje, kjer je po pisanju časnika v četrtek še niso prejeli. So pa na celjski policijski upravi danes potrdili, da so ovadbo prejeli.

Grahovčeva nad ovadbo šokirana

Po navedbah Večera se sumi prisvajanja denarja in ponarejanja nanašajo na financiranje smučarskega tečaja, ki so ga financirali starši otrok in Občina Prevalje. Grahovčeva naj bi bila denar, potem ko so ugotovili, kaj se je zgodilo, sicer vrnila s pričakovanjem, da se bo vse poleglo. Sumov in indicev o vprašljivi zakonitosti delovanja pomočnice ravnateljice pa je po pisanju časnika še veliko več.

Časnik poroča, da je Grahovčeva nad ovadbo šokirana in da odgovarja, da se nikakor in nikoli ni okoriščala, saj je vse življenje delala v dobro predšolskih otrok in vrtca.

Grahovčeva, ki je bila več let ravnateljica prevaljskega vrtca, po združitvi z Osnovno šolo Franja Goloba Prevalje pa pomočnica ravnateljice, zadolžena za vrtec, je letos predlagana za občinsko priznanje Občine Prevalje. Na zadnjih državnozborskih volitvah je kandidirala za poslanko, ni pa dobila mandata, in je članica sveta stranke DL. Kot še piše Večer, se v stranki do ovadbe ne opredeljujejo, ker morajo najprej pridobiti ustrezne informacije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:02 12. April 2013.

    ovadila svojo pomočnico za vrtec Tatjano Grahovac, sicer članico sveta stranke DL,

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.