Ponarejena stran Abanet

Foto: Žurnal24 (Foto: BOBO)
Iz Abanke so sporočili, da se je pojavila ponarejena vstopna točka za Abanet. Uporabnike svarijo pred možnostjo zlorabe.
Oglej si celoten članek

"Od nekaterih komitentov smo že prejeli obvestilo o tem poskusu tako imenovanega 'phishinga'," so sporočili z Abanke. "Gre za ponarejanje vstopne točke spletne banke Abanet, kjer poskuša neznana kriminalna združba priti do podatkov o kvalificiranih digitalnih potrdilih in geslih za vstop v spletno banko Abanet."

Iz Abanke sporočajo, da obvestil v zvezi s poslovanjem prek spletne banke nikoli ne pošiljajo prek elektronske pošte, zato vse uporabnike pozivajo, naj  morebitno sumljivo pošto takoj zbrišejo in nikakor ne izbirajo ponujenih povezav. Prav tako naj pošte ne posredujejo naprej ali nanjo odgovarjajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.