Ponekod luči še ne svetijo

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Na območju Elektra Ljubljane je brez napajanja iz omrežja trenutno 1200 odjemalcev, 1500 pa jih elektriko dobiva prek agregatov. Na območju Elektra Primorske je brez napajanja še 346 odjemalcev električne energije
Oglej si celoten članek

Na območju Elektra Ljubljana je brez napetosti 150 transformatorskih postaj, od tega jih 80 napajajo prek agregatov. Brez napajanja so transformatorske postaje na območjih Vrhnike, Cerknice, Logatca, Žirov, Kamnika, Kočevja in Ribnice. Zaradi odprave okvar bo dobava električne energije na omenjenih območjih večkrat motena.

Ob tem opozarjajo, da bo v ponedeljek med 22. in 24. uro zaradi popravila 110-kilovoltnega omrežja motena dobava električne energije na območju Starega trga, Cerknice, Logatca in Vrhnike.

Odjemalce Babnega polja, med Logatcem in Žibršami ter med Logatcem in Kalcami posebej opozarjajo, da bo odprava vseh okvar in s tem izpad dobave električne energije trajala še nekaj dni. Zato jih pozivajo, naj se na to ustrezno pripravijo.

V Elektro Ljubljana še opozarjajo, naj se ljudje ne dotikajo vodnikov in naj z napravami ravnajo, kot da so pod napetostjo. Zaradi začasnega napajanja so nekateri kablovodi položeni po površju in označeni z rdečim trakom "Pozor, električna napetost!". Kablovodi so pod napetostjo in se jih v nobenem primeru ni varno dotikati ali ob njih izvajati spravilo lesa, še dodajajo iz Elektra Ljubljana.

Težave na Cerkljanskem in Idrijskem

Tudi na območju Elektra Primorske je brez napajanja 57 transformatorskih postaj oziroma 346 odjemalcev električne energije v odročnih, pretežno hribovskih in gorskih območjih na Cerkljanskem in Idrijskem.

Zaradi odročnih in težko dostopnih območij odpravljanje okvar poteka počasneje, na omenjenih področjih pa delavce pri odpravljanju okvar ovira še sneg, je danes za STA pojasnil direktor sektorja za distribucijsko omrežje na Elektro Primorska Radko Carli.

Sanacija omrežja poteka, delavci odpravljajo napake in se trudijo, da bi vsi odjemalci vsaj prek agregatov dobili elektriko čim prej.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.