Ponekod že sneži. Kdaj in kje ga bo zapadlo največ?

Foto: Profimedia
Ponekod po državi že naletavajo snežinke...
Oglej si celoten članek

Po nadpovprečno toplem začetku novembra se je v zadnjih dneh vendarle ohladili in jutranje temperature so ponekod že padle pod ledišče.  Trenutno je ohlajen skoraj ves Balkan in del srednje ter vzhodne Evrope.  Zaradi temperature zračne je ponekod v Sloveniji že začelo snežit. Prve snežinke lahko opazujemo predvsem v osrednjem delu države, tudi v prestolnici, kjer rahlo naletava sneg, 

Arso napoveduje, da bo najobilneje  snežilo v torek dopoldne, ko bo tudi ponekod po nižinah lahko padlo okoli deset centimetrov snega. Na Primorskem bo vse dni pihala zmerna do močna burja, v notranjosti države pa hladen vzhodni veter.

Za jugovzhodni del države je Arso tudi danes objavil opozorilo in sicer oranžni alarm. V Vipavski dolini tako še vedno piha močna burja, s sunki tudi nad100 kilometrov na uro. 

Foto: Arso

Najvišje dnevne temperature bodo danes 1 do 5, na Goriškem in ob morju do 10 °C.

Jutri bo rahlo snežilo

Jutri bo na Primorskem delno jasno, pihala bo zmerna burja. Drugod bo oblačno, občasno bo rahlo snežilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 1, na Primorskem okoli 4, najvišje dnevne od 0 do 3, na Primorskem do 10 °C.

V noči na torek bo po nižinah Primorske začelo deževati, v notranjosti pa se bo proti jutru sneženje okrepilo. V torek popoldne bodo padavine oslabele in do večera večinoma ponehale. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja, ki bo popoldne slabela.

V sredo bo v zahodni Sloveniji delno jasno. Drugod bo oblačno in povečini brez padavin. Na Primorskem bo pihala šibka burja.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.