Ponekod že tolče kot jajce debela toča

Foto: arhiv bralec
Foto: arhiv bralec
Napovedi vremenoslovcev se uresničujejo.
Oglej si celoten članek

Kot smo že poročali, vremenoslovci so posvarili pred krajevnimi neurji s točo, sunki vetra in neurji. Severovzhodno Slovenijo popoldne, pred peto uro, zajel sistem močnih superceličnih neviht, je poročal vremenski portal Neurje.si. Lokalno nevihte spremlja zelo debela toča. Po njihovih informacijah je najhuje na območju Prekmurja, Prlekije in Haloz. 

Krajevne plohe in nevihte se bodo pojavljale še naprej v popoldne, večer in noč. 

Kot smo že poročali, Arso je za severovzhodno Slovenijo prižgal oranžen, za vse druge dele države pa rumen alarm, saj so "zelo verjetna krajevna neurja s točo, sunki vetra in nalivi. 

Kako se giba, si oglejte na radarski sliki padavin na tej povezavi.

Vreme Radarska slika padavin

Kako kaže naprej? 

Jutri dopoldne se bo oblačnost po napovedih Arsa postopno trgala. Čez dan bo deloma sončno s spremenljivo oblačnostjo. V hribovitih krajih severne Slovenije bo možna kakšna ploha ali nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 26, na Primorskem okoli 28 stopinj Celzija.

V petek bo dokaj sončno z nekaj spremenljive oblačnosti. Popoldne in zvečer bodo nastale krajevne plohe in nevihte. V soboto kaže na občasen dež, ohladitev in burjo na Primorskem.

Od 29. maja do 3. junija

Naši kraji bodo od nedelje do sredine naslednjega tedna pod vplivom hladnejše zračne mase s severa. Od sredine prihodnjega tedna pa kaže, da bi naši kraji spet prišli pod vpliv anticiklona in toplejše zračne mase, vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

V nedeljo bo sprva oblačno, možne so rahle padavine, popoldne pa bo predvsem na zahodu lahko nekaj sonca. Na Primorskem bo pihala burja, drugod severovzhodni veter.

V prvi polovici prihodnjega tedna je vremenska situacija še zelo spremenljiva, možne so še občasne padavine, nato pa naj bi se vreme za nekaj dni ustalilo. Od torka naprej bo postopno topleje, napoved sklenejo pri Arsu.

Foto: Arso Vreme preglednica

Kje bo tolklo ... Pozor, Arso izdal novo opozorilo o današnjem vremenu

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.