Mladi nogometaš NK Tabor Sežana podlegel poškodbam

Foto: Profimedia Fotografija je simbolična.
Foto: Profimedia Fotografija je simbolična.
Sedemnajstletnik je 500 metrov pred domom padel z motorjem, v bolnišnici je umrl.
Oglej si celoten članek

Tragična nesreča se je zgodila včeraj ob enih zjutraj v Repentaboru, sedežu istoimenske občine tik ob slovensko-italijanski meji. Sedemnajstletni Federico Jan Huisman se je očitno peljal proti domu, kakšnih 500 prej, v bližini nogometnega igrišča, pa izgubil nadzor nad motorjem in padel.

 

Reševalci Foto: Facebook/NK Tabor Sežana Jan Federico Huisman z Opčin so ga prepeljali v katinarsko bolnišnico, kjer je kmalu podlegel poškodbam. Kot je italijanskim medijem povedala repentabrska županja Tanja Kosmin, Federico Jan Huisman ni bil slovenskih korenin, vendar se je zelo vključil v življenje vasi, v kateri je večina prebivalcev pripadnikov slovenske manjšine. Dodala je še, da je vsa skupnost globoko pretresena in užaloščena ter sočustvuje z družino, ki je dobro ukoreninjena v krajevno stvarnost.

Huisman je bil vnet nogometaš, v preteklosti je igral na Krasu, nazadnje pa pri mladincih sežanskega Tabora. Nogometni klub se je včeraj zvečer od njega poslovil na družabnih omrežjih: "Z globoko žalostjo sporočamo, da se je danes ponoči smrtno ponesrečil naš 17-letni igralec Federico Jan. Vsi v klubu izrekamo družini iskreno sožalje. Fede, ci vediamo! Ponosni smo, da si bil del naše ekipe."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 12:08 28. Junij 2023.

    Naj počiva v miru

  • 11:36 28. Junij 2023.

    Izgleda kot , da so fuzbobrci več vredni od ostalih ?

  • 10:11 28. Junij 2023.

    Reševalci z Občin???

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.