Ponoči gasili na Metelkovi

Foto: Gasilska brigada Ljubljana Požar na Metelkovi Foto: Gasilska brigada Ljubljana Požar na Metelkovi
Požar je zanetil 25-letnik, ki pa so ga kmalu po dejanju prijeli.
Oglej si celoten članek

Ljubljanski policisti so bili danes okoli 3.15 obveščeni o požaru pred gostinskim lokalom v Metelkovi ulici, ki se je razširil na nadstrešek, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Požar je zanetil 25-letnik, ki pa so ga kmalu po dejanju prijeli. Gasilci so požar pogasili, v požaru pa je nastalo nekaj tisoč evrov škode.

Gasilo je 13 gasilcev

"Izvozili smo s štirimi gasilskimi vozili, alarmirali smo tudi prostovoljno gasilsko enoto Ljubljana-Mesto," navajajo pri Gasilski brigadi Ljubljana. "Po prihodu na kraj dogodka smo ugotovili, da je prišlo do požara gostinskega lokala in sicer na lesenem prizidku v velikosti 15 krat 8 metrov. Celotna zunanja površina objekta je bila popolnoma v ognju. Izvedli smo dva napada, prvi je izvajal gašenje, drugi je bil namenjen gašenju in varovanju ostrešja sosednjega objekta, kamor se je požar že nekoliko razširil."

Da bi pregledali prostore sosednjega objekta (mizarska delavnica), so na sosednjem objektu razbili okno ter porezali tečaje vrat. "V kasnejši fazi smo odstranili tudi del zunanjega opaža ter pogasili žarišča," o gašenju še pišejo pri GB Ljubljana. "V času požara lokal ni deloval. Notranjost je bila zaradi požara le delno poškodovana."

Foto: Gasilska brigada Ljubljana Požar na Metelkovi

Intervencijo, v kateri je sodelovalo 13 gasilcev GB Ljubljana ter enota PGD Ljubljana-Mesto s petimi gasilci in enim vozilom, so zaključili nekaj minut po peti uri zjutraj.

Ogled kraja požara še poteka, zato policisti trenutno več informacij o požaru ne morejo posredovati, so še sporočili s policije.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 09:45 6. Junij 2018.

    Rog z vsemi islamisti in njihovimi privrženci bi moral zgoret.

  • 09:38 6. Junij 2018.

    Zaradi grafitov po privatnih zgradbah 500m okoli Metelkove , škoda ko ni vse zgorel . Še ROG naj zgori ,pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.