Ponoči huda nesreča, vozili čelno trčili

Foto: PGD Bistrica pri Tržiču
Foto: PGD Bistrica pri Tržiču
Pri reševanju je poleg reševalcev NMP sodelovalo 18 gasilcev.
Oglej si celoten članek

Včeraj okoli 20. ure sta na cesti med Tržičem in Podljubeljem čelno trčili osebni vozili. Cesta je bila zaradi nesreče zaprta približno dve uri. 

"Gasilci PGD Bistrica pri Tržiču in JZ GRS Kranj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, posuli z vpojnimi sredstvi razlite tekočine, razsvetljevali mesto nesreče in pomagali vlečni službi," poročajo pri republiški upravi za zaščito in reševanje. 

V nesreči sta bili poškodovani dve osebi, ki so jih oskrbeli reševalci Nujne medicinske pomoči iz Zdravstvenega doma Tržič. 

"Okoliščine kažejo, da je nesreči botrovala neprilagojena hitrost," pojasnjuje Bojan Kos iz PU Kranj. "Po podatkih policije sta udeleženca utrpela lahke telesne poškodbe. Zaradi povzročitve prometne nesreče policisti proti povzročiteljici vozijo prekrškovni postopek."

xxx

Neprilagojena  hitrost  je med glavnimi dejavnimi prometnih nesreč. "Zato jo vsakič prilagodite aktualnim razmeram na cesti, omejitvi, svojemu znanju in izkušnjam ter ostalim značilnostim," opozarjajo pri PU Kranj. "Voznik mora hitrost in način vožnje prilagoditi poteku, tehničnim in drugim lastnostim ceste, stanju vozišča, preglednosti, vidljivosti, prometnim in vremenskim razmeram, stanju vozila in tovora ter svojim vozniškim sposobnostim, tako da  ves čas vožnje obvladuje vozilo oziroma, da ga lahko ustavi pred oviro, ki jo, glede na okoliščine, lahko pričakuje."

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.