Ponoči temperature lahko globoko pod ničlo

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Na cestah pozor, saj so lahko poledenele!
Oglej si celoten članek

Na Prometno-informacijskem centru opozarjajo voznike na zimske razmere na cestah. Nočne temperature se bodo namreč po napovedih vremenoslovcev spustile precej pod ledišče, v alpskih dolinah je mogoče zaradi jasne noči pričakovati celo do -8 stopinj Celzija.

V takšnih razmerah so ceste lahko zlo spolzke in poledenele, še posebej na izpostavljenih odsekih, kot so mostovi, nadvozi in podobno. 

"Voznikom priporočamo previdno vožnjo, upoštevanje varnostne razdalje ter prilagoditev hitrosti voznim razmeram," pravijo na centru. 

Vremenoslovci kot boljši del vikenda označujejo soboto, še posebej v zahodni polovici bo grelo sonce, temperature bodo med 3 in 6 stopinjami, na Primorskem, kjer bo burja oslabela, do 10.

Popoldan in proti večeru se bodo spet nakopičili oblaki, nedelja bo zmerno jasna z občasno povečano oblačnostjo. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 18:59 27. November 2015.

    Ja to pa je novica....v alpski dolini (Kranjska Gora) je bilo že danes ponoči -8, včeraj ponoči -11, predvčerajšnjim pa …

  • 17:31 27. November 2015.

    A.L. in koliko je zate globoko. Kolikor vidim na MOP -u, bo v Ljubljani celo plus ena in ne vem …

  • 17:30 27. November 2015.

    Strašen mraz ja, a ko bo -20 bo pa izredne razmere pa rdeči alarm?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.